sobota, 9 marca 2013

C - Oscypek na cukini z pomidorem i peperoni

Króluje dziś u mnie oscypek, więc przedstawię Wam kolejną propozycję, będącą efektem moich kulinarnych eksperymentów.

Oscypek na cukini z pomidorem i peperoni



Składniki:

1 oscypek
1 cukinia
2 pomidory
2 papryczki peperoni
szuszone oregano
ok. 3-4 łyżek oliwy z oliwek

Pomidory naciąć, spażyć, obrać ze skórki, pokroić w plastry. Cukinię i oscypek również pokroić
w plastry. Na dno naczynia żaroodpornego wylać oliwę, posypać obficie suszonym oregano, włożyć  cukinię i wysmarować ją z dwóch stron przygotowaną, ziołową oliwą.  Na plastry cukini wyłożyć plastry pomidora,oscypka, posypać oregano, przykryć i piec w piekarniku, w temp. 180-200 stopni ok. 25 minut.
Przed podaniem wyłożyć pokrojone w krążki papryczki peperoni.
Podwać na ciepło.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz