poniedziałek, 16 czerwca 2014

Jajko z tuńczykiem - szybka przekąska / Egg and tuna - fast snack

Na szybkie przekąski zawsze jest dobra pora! Czy to imprezowo, czy domowo czy świątecznie czy grillowo:)

Jajko z tuńczykiem



Proponowane składniki:



  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 2 pomidory
  • 1 ogórek
  • 1 puszka tuńczyka
  • kiełki rzodkiewki
Składniki na sos:

  • 1/4 szklanki jogurtu naturalnego
  • 2 ząbki czosnku (przeciśnięte przez praskę)
  • 2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz
Składniki na sos dokładnie wymieszać. Pomidory pokroić w grube plastry, ułożyć na nich ćwiartki jajek, porcje tuńczyka, łyżkę przygotowanego sosu, plaster ogórka i kiełki.



1 komentarz: