piątek, 12 lutego 2016

Sałatka z brokuła i fety

Z reguły sałatki mało składnikowe przegrywają z tymi obfitującymi w różnorodność smaków
i kolorów. Ta sałatka absolutnie nie znajdzie się poza podium! Prosta, szybka, niskokaloryczna i naprawdę pyszna. Spróbujesz?



Składniki:

  • 1 brokuł 
  • 1 kostka sera Feta
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1 duży jogurt naturalny
  • 2-3 ząbki czosnku
  • szczypta soli
  • odrobina soku z cytryny
Brokuła podzielić na różyczki, dokładnie umyć i włożyć do gotującej się wody z odrobiną soli i soku z cytryny. Zmniejszyć ogień i gotować brokuły 3-5 minut pod częściowym przykryciem. Następnie delikatnie wyjąć, przełożyć na 1 minutę do miski z zimną wodą, odcedzić, wyłożyć na półmisek.
Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do jogurtu, dokładnie wymieszać, polać brokuły. Fetę pokroić w kostkę, ułożyć na brokułach z jogurtem. Całość posypać pokrojoną w kostkę papryką. Sałatka jest gotowa do spożycia od razu po przygotowaniu, może też spokojnie poleżakować w lodówce. Smacznego:)

5 komentarzy:


  1. louis vuitton

    new balance shoes

    nike shoes

    nike outlet online

    vibram fivefingers

    coach outlet

    michael kors outlet

    mulberry handbags

    supreme new york

    flip flops

    red bottom shoes

    polo outlet

    hongjunming2018.4.20

    OdpowiedzUsuń