poniedziałek, 23 lutego 2015

Chlebowe smarowidło - dietetyczna pasta rybna

Jeśli lubicie domowe smarowidła do pieczywa, zachęcam do rybnych, dietetycznych rozdań. Dziś receptura na pastę z wędzonej makreli i twarogu.

Pasta z wędzonej ryby


Składniki:




  • 1 duża wędzona makrela
  • 250 dag chudego twarogu
  • 1 mała czerwona cebula
  • 3 rzodkiewki
  • pieprz
Rybę oddzielić od ości, zemleć razem z twarogiem, dodać posiekaną drobno rzodkiewkę i cebulę. Doprawić pieprzem.


Domowy Wyrób

8 komentarzy:

  1. mmm koniecznie musze wyprobowac ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. to chyba taka awanturka, tylko z makrelą zamiast szprotek. Fajna:).

    OdpowiedzUsuń
  3. Robię coś podobnego tylko nie ma to tak kremowej konsystencji wychodzi pyszne.

    OdpowiedzUsuń