Składniki:
- 2 galaretki (u mnie truskawkowa i cytrynowa)
- garść świeżych jeżyn /lub malin, jagód/
- otręby
- 1czekolada
Wykonanie:
W dwóch naczyniach rozpuszczamy galaretki. Owoce miksujemy, aż będą miały konsystencję musu. Czekoladę rozpuszczamy, lekko studzimy, dodajemy otręby, całość dokładnie mieszamy.
Teraz układamy składniki warstwami. Do pucharków wlewamy jedną z galaretek. Następnie zarówno galaretkę w pucharkach jak i tę w osobnym naczyniu wkładamy do lodówki i czekamy aż stężeje tak, że nie będzie mieszać się z innymi warstwami. Kiedy to nastąpi do pucharków wlewamy jeżynowy mus i kolejną warstwę galaretki. Wkładamy do lodówki na kilka minut, a następnie na wierzchu deseru umieszczamy otręby zmiksowane z czekoladą. Ponownie wkładamy do lodówki, żeby całość stężała.
20180710xiaoke
OdpowiedzUsuńcanada goose outlet
miu miu outlet
fossil watches
supreme clothing
pandora outlet
polo ralph lauren
ugg boots
longchamp solde
true religion jeans for men
uggs outlet