środa, 26 sierpnia 2015

Pieczone ziemniaczki z nadzieniem

Lubicie smak ziemniaków pieczonych w ognisku? Poniższa propozycja chociaż z piekarnika to przewyższa walorami smakowymi nawet te przepyszne, wygrzebane z poogniskowego popiołu. A to za sprawą pysznego i absolutnie nie skomplikowanego w przygotowaniu nadzienia.
Przedstawiam kolejny,  wakacyjno-kulinarmy pomysł moich domowych kuchareczek:)





Składniki:




  • 6 ziemniaków
  • puszka kukurydzy
  • 2 puszki tuńczyka
  • 20 dag sera
  • czerwona papryka
  • jogurt naturalny
  • kilka ząbków czosnku

Wykonanie: Ziemniaki dokładnie myjemy i kroimy na pół. Wydrążamy część środka, robiąc miejsce na inne składniki. Do ziemniaków wkładamy tuńczyka, kukurydzę i pokrojoną w kostkę paprykę. Na koniec posypujemy startym serem i pieczemy do momentu, aż ziemniaki będą miękkie, a nadzienie się przypiecze. Podajemy z sosem zrobionym z jogurtu naturalnego i czosnku.

9 komentarzy:

  1. Lubię takie faszerowane ziemniaczki. Zapraszam do dodania przepisu do mojej akcji Warzywa psiankowate 2015 :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciekawe musi dobrze smakować :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Treadmills are extraordinary for strolling as they are simpler on your joints than strolling outside. Treadmills are additionally more advantageous permitting you to take strolls whenever paying little heed to the climate.
    best treadmill for walking

    OdpowiedzUsuń