środa, 26 sierpnia 2015

Pieczone ziemniaczki z nadzieniem

Lubicie smak ziemniaków pieczonych w ognisku? Poniższa propozycja chociaż z piekarnika to przewyższa walorami smakowymi nawet te przepyszne, wygrzebane z poogniskowego popiołu. A to za sprawą pysznego i absolutnie nie skomplikowanego w przygotowaniu nadzienia.
Przedstawiam kolejny,  wakacyjno-kulinarmy pomysł moich domowych kuchareczek:)





Składniki:




  • 6 ziemniaków
  • puszka kukurydzy
  • 2 puszki tuńczyka
  • 20 dag sera
  • czerwona papryka
  • jogurt naturalny
  • kilka ząbków czosnku

Wykonanie: Ziemniaki dokładnie myjemy i kroimy na pół. Wydrążamy część środka, robiąc miejsce na inne składniki. Do ziemniaków wkładamy tuńczyka, kukurydzę i pokrojoną w kostkę paprykę. Na koniec posypujemy startym serem i pieczemy do momentu, aż ziemniaki będą miękkie, a nadzienie się przypiecze. Podajemy z sosem zrobionym z jogurtu naturalnego i czosnku.

5 komentarzy: