wtorek, 21 marca 2017

Zupa z soczewicy

Kolejna szybka i dietetyczna propozycja:)


Składniki:
  • 250 g zielonej soczewicy
  • 2 marchewki
  • 4 pomidory
  • 1/4 szklanki oliwy
  • czosnek
  • liść laurowy
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka octu winnego
Marchewkę pokroić w cienkie plastry, dodać czosnek,  poddusić razem na rozgrzanej oliwie, dodać przepłukaną soczewicę, pomidory, zalać wodą dodając liść laurowy i gotować do miękkości ok 30 minut. Doprawić solą, pieprzem, octem winnym.

13 komentarzy:

  1. Nie przepadam za strączkami dlatego zupy, kremy, sałatki i pasztety, to dla mnie idealne rozwiązanie. Nalezy pamietac, ze rośliny te dostarczają białka, które jest niezbędne do prawidlowego funkcjonowania organizmu:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię takie zupy :)

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam soczewicę. Na pewno zrobię :)

    OdpowiedzUsuń
  4. ja dodaję jeszcze dużo kminu rzymskiego i jogurt :)

    OdpowiedzUsuń
  5. ja zawsze do zup dodaję przypraw po kokardę, ale takie najbardziej lubię :) baza fajna, ale z pewnością bardziej doprawię

    OdpowiedzUsuń
  6. Looking for jobs in Gurgaon? Just register on our Online Job portal, you will definitely get the job role that you want. Our job portal is the leading jobs provider in India. We provide jobs in various locations.

    OdpowiedzUsuń
  7. Tresciwa zupa i co wazne - mozna jej nagotowac na kilka dni i potem odgrzewac - z dnia na dziej jest coraz lepsza!

    OdpowiedzUsuń