czwartek, 23 stycznia 2014

Roladki z tortilli - PRZYSTAWKI/PRZEKĄSKA

Kontynuując zapowiadany cyk Imprezowych Przekąsek, które z pewnością nie przełożą się na dodatkowe kilogramy, bo są niewielkie i lekkie -  zapraszam na kolejną, szybką propozycję mini roladek z placków tortilli:)

 Roladki z tortilli


Składniki:


  • placki tortilli (użyłam gotowych z suszonymi pomidorami i bazylią, przepis na samodzielne wykonanie tradycyjnych placków znajdziecie TUTAJ)
  • chudy twaróg ( lub feta light)
  • serek śmietankowy (np.ziołowy)
  • plastry szynki z indyka
  • papryka konserwowa
  • rukola (lub inna zieleninka;)
 Sery połączyć ze sobą, dokładnie wymieszać, następnie rozłożyć warstwę na placku, na nią plastry szynki, pokrojoną w plastry paprykę i rukolę. Zwinąć. Wstawić do lodówki na 30 minut, po tym czasie można porcjować na mniejsze roladki.


Niskokaloryczny styczeń

15 komentarzy:

  1. Przepięknie podana przekąska. Wygląda niezwykle apetycznie! Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pycha, ja robiłam podobne roladki(wg,kuchnia lidla,),tylko zapiekane, mniam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ooo, w zapiekanej wersji też pewnie się fajnie sprawdza, może z małą modyfikacją farszu:)
      pozdrawiam!

      Usuń
  3. hmmmm, też tak lubię! Proste i smaczne, doskonałe nawet na imprezową kolację :D

    OdpowiedzUsuń
  4. ja robię takie z sosem tatarskim zamiast twarogu, można dodać do środka łososia z ogórkiem konserwowym albo salami z rukolą

    OdpowiedzUsuń
  5. Keep on writing, great job!

    my website teeth whitening

    OdpowiedzUsuń
  6. Quality food is necessary for keeping maintain our health otherwise Our health will be loose and we will not get it again.
    phd dissertation writing services

    OdpowiedzUsuń