czwartek, 23 stycznia 2014

Roladki z tortilli - PRZYSTAWKI/PRZEKĄSKA

Kontynuując zapowiadany cyk Imprezowych Przekąsek, które z pewnością nie przełożą się na dodatkowe kilogramy, bo są niewielkie i lekkie -  zapraszam na kolejną, szybką propozycję mini roladek z placków tortilli:)

 Roladki z tortilli


Składniki:


  • placki tortilli (użyłam gotowych z suszonymi pomidorami i bazylią, przepis na samodzielne wykonanie tradycyjnych placków znajdziecie TUTAJ)
  • chudy twaróg ( lub feta light)
  • serek śmietankowy (np.ziołowy)
  • plastry szynki z indyka
  • papryka konserwowa
  • rukola (lub inna zieleninka;)
 Sery połączyć ze sobą, dokładnie wymieszać, następnie rozłożyć warstwę na placku, na nią plastry szynki, pokrojoną w plastry paprykę i rukolę. Zwinąć. Wstawić do lodówki na 30 minut, po tym czasie można porcjować na mniejsze roladki.


Niskokaloryczny styczeń

13 komentarzy:

  1. Przepięknie podana przekąska. Wygląda niezwykle apetycznie! Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pycha, ja robiłam podobne roladki(wg,kuchnia lidla,),tylko zapiekane, mniam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ooo, w zapiekanej wersji też pewnie się fajnie sprawdza, może z małą modyfikacją farszu:)
      pozdrawiam!

      Usuń
  3. hmmmm, też tak lubię! Proste i smaczne, doskonałe nawet na imprezową kolację :D

    OdpowiedzUsuń
  4. ja robię takie z sosem tatarskim zamiast twarogu, można dodać do środka łososia z ogórkiem konserwowym albo salami z rukolą

    OdpowiedzUsuń
  5. Keep on writing, great job!

    my website teeth whitening

    OdpowiedzUsuń