wtorek, 21 stycznia 2014

Paluchy z rukolą i wędzonym łososiem - Start akcji: IMPREZOWE PRZEKĄSKI

W październiku - miesiącu oszczędzania-  wystartowałam z akcją: Tanie Gotowanie w styczniu zaś z racji trwającego karnawału zapraszam do śledzenia pomysłów na Imprezowe Przekąski, które ucieszą nie tylko oko ale i odciążą przeciążony świątecznymi smakołykami żołądek.

Takie przekąski to fajna sprawa. Są zazwyczaj lekkie, o nieskomplikowanej recepturze, w ich przygotowanie można zaangażować domowników, a same przekąski mogą stanowić ciekawe urozmaicenie stołu przez cały czas trwania domowego przyjęcia. Bardzo je lubię i ciągle poszukuję nowych inspiracji na ich kolejne odsłony.

Dziś super szybki i banalnie prosty pomysł na:

  Paluchy z rukolą i wędzonym łososiem



Składniki:

  • paluszki wieloziarniste Grissini  
  • chudy twarożek lub serek śmietankowy (np. ziołowy typu Almette, Piątnica)
  • plastry wędzonego łososia
  • świeża rukola
  • sok z cytryny
 Łososia skropić sokiem z cytryny, na plastrach wyłożyć grubą warstwę serka i gałązki rukoli. Na brzegu ułożyć paluch i zawinąć wokół niego przygotowany, serowo-łososiowy płaszczyk:)




Niskokaloryczny styczeń

3 komentarze: