piątek, 10 czerwca 2016

KOKTAJL Z BROKUŁA, OGÓRKA I SELERA NACIOWEGO

Soki warzywne i koktajle, będące płynną, warzywną mieszanką to doskonała propozycja na oczyszczanie organizmu z zalegających toksyn i dostarczenie nam niezbędnych składników, tak potrzebnych szczególnie w okresie wiosennego przesilenia.  Chronią przed infekcjami, rozjaśniają umysł, wzmacniają nerwy, sycą i jednocześnie dostarczają niewiele kalorii. W ten sposób pomagają zgubić zbędne kilogramy. 



Składniki:


  • ·         1/2 brokuła
  • ·         1 świeży ogórek
  • ·         2 łodygi selera naciowego
  • ·         1/4 szklanki świeżej posiekanej natki pietruszki
  • ·         1 łyżeczka soku z cytryny
  • ·         woda
  • ·         odrobina soli


Warzywa dokładnie umyj pod bieżącą wodą. Ogórka pokrój w kostkę(nie musisz go obierać), brokuł podziel na mniejsze różyczki,  seler pokrój na kawałki. Wrzucić wszystkie warzywa do blendera i bardzo dokładnie zmiksuj na jednolitą gładką masę. Dodaj nieco wody,  sok z cytryny, ewentualnie dopraw solą. Jeszcze raz wymieszaj. Przelej do szklanek.

3 komentarze: