środa, 17 sierpnia 2016

Tagliatelle z indykiem w rozmarynie

Świadomość produktów, ich smaku zamkniętego w jakości jest gwarancją kulinarnego sukcesu. W swojej kuchni starannie dobieram składniki, bo przecież gotuję dla tych, których kocham:)

Dziś zapraszam na: 
Tagliatelle z indykiem w rozmarynie



Składniki:



  • makaron Tagliatelle Lubella
  • 2 sznycle z indyka
  • kilka gałązek rozmarynu (lub 1 łyżeczka suszonych ziół)
  • 300g pieczarek
  • 3 ząbki czosnku
  • 200 ml białego wina
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka oliwy


Mięso umyj i osusz papierowym ręcznikiem, oprósz solą, pieprzem i przeciśniętymi przez praskę dwoma ząbkami czosnku. Gałązki rozmarynu lekko rozgnieć i obłóż nimi mięso, zawiń w folię spożywczą i odłóż na kilka godzin do lodówki (najlepiej na całą noc).
Po tym czasie filet pokrój w kostkę i wyłóż na rozgrzaną na patelni oliwę.  Smaż przez kilka minut, następnie przełóż do rondla, podlej białym winem, przykryj i duś do miękkości.
Pieczarki umyj pod bieżącą wodą, pokrój w ćwiartki i wraz z pozostałym czosnkiem i rozmarynem wrzucić na rozgrzaną patelnię, duś do odparowania, przełóż do mięsa. Dopraw całość solą i pieprzem i duś razem około 7 minut. 
Podawaj z ugotowanym all dente makaronem.

6 komentarzy:

  1. Great article. I read this article properly. This is one of the best posts. Thanks sharing this article
    Redbubble,Spreadshirt uk,teefury coupon,t shirt hell,threadless us
    Teespring coupon,Teepublic coupon,80stees coupon codes

    OdpowiedzUsuń
  2. Pysznie to wygląda :-)Pozdrawawiam i zapraszam do mnie
    http://www.mecooks.com

    OdpowiedzUsuń
  3. Genialnie to wygląda. Ja zazwyczaj gotuję z www.kcalmar.com, ale dzisiaj ta pogoda mnie dobiła po prostu:/ Nie da się....

    OdpowiedzUsuń
  4. od dawna nie wyobrażam sobie używania gotowego makaronu. Zrobię swój i na pewno wypróbuję pomysł :)

    OdpowiedzUsuń