czwartek, 30 maja 2013

C - Przystawka - Łososiowe łódeczki z mozzarellą i suszonym pomidorem

Dziś prezentuję lekką i apetyczną przekąskę, na dobrą sprawę to propozycję podania medalionów z łososia, których odkrycie na sklepowym stoisku uradowało moje łososiożerne  podniebienie:)


Same medaliony wyglądają niepozornie:

ale każdy, kto lubi ryby doskonale wie, że muszą smakować pysznie. W sprzedaży pojawiają się również ich wzbogacone wersje - ze szpinakowym bądź pieczarkowym nadzieniem. Stanowią naprawdę pyszną, gotową przekąskę.

Ja wykorzystuję je również  do  przygotowania łososiowych łódeczek, które nie tylko pysznie smakują ale i ciekawie się prezentują:)



Składniki:

medaliony z łososia
mozzarella
suszone pomidory
oliwki
świeża bazylia

a sposób podania przedstawiony na zdjęciu:)
mmmmm, pycha!

1 komentarz: