wtorek, 13 stycznia 2015

Śledź z duszonym jabłkiem

Dobry śledzik nie jest zły - tym razem rozdanie z duszonym jabłkiem


Śledź z duszonym jabłkiem


Składniki:

  • 4 płaty śledziowe solone
  • 1 średnia cebula
  • 1 duże jabłko / lub 2 mniejsze
  • 1 łyżeczka przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki oleju
  • szczypta soli i pieprzu

Śledzie  wypłucz, zalej zimną wodą i wstaw do lodówki na 3-4 godziny do wymoczenia. Potem podziel je na mniejsze części.
Cebulę obierz, przekrój na połowę i pokrój w cienkie plastry. Jabłko umyj, pozostaw skórkę, przekrój na połowę i  pokrój w plastry. Na patelni rozgrzej olej, wyłóż cebulę, jabłka,  zmniejsz ogień i duś pod przykryciem  do zeszklenia się cebuli.  Następnie dodaj koncentrat pomidorowy, zamieszaj i duś razem jeszcze kilka minut mieszając.  Dopraw pieprzem oraz małą szczyptą soli.
Śledzie połącz z  przestudzonym sosem i wstaw do lodówki, by całość się "przegryzła".

9 komentarzy:

  1. Your article is very interesting. I think this article has a lot of information needed, looking forward to your new posts.
    토토사이트

    OdpowiedzUsuń
  2. Thanks for sharing this wise and mindful content. 경마사이트

    OdpowiedzUsuń
  3. When I read your article on this topic, the first thought seems profound and difficult. There is also a bulletin board for discussion of articles and photos similar to this topic on my site, but I would like to visit once when I have time to discuss this topic. 안전토토사이트

    OdpowiedzUsuń
  4. Hello, I'm happy to see some great articles on your site. Would you like to come to my site later? My site also has posts, comments and communities similar to yours. Please visit and take a look 토토사이트

    OdpowiedzUsuń