poniedziałek, 7 października 2013

Prażone orzechy w miodzie

Dziś prawdziwy cud, miód i orzeszki:)
Pyszna, słodka domowa przekąska, co prawda troszkę kaloryczna, ale zdrowa i w moim przypadku niskobudżetowa, jako że miodek robiłam sama hasając po wiosennej łące i zbierając mlecz a orzechy dostałam od pewnego sympatycznego, młodego człowieka (Mateo - dziękuję!:)

Prażone orzechy w miodzie


Składniki (na jedną porcję):

  • garść orzechów
  • 1 łyżka miodu (użyłam miodu z mleczu własnej produkcji, receptura TUTAJ)

Orzechy wrzucamy na rozgrzaną, suchą patelnię i czekamy aż się przyrumienią, mieszając. W kolejnym kroku dodajemy miód. Mieszamy aż składniki się połączą chwilę jeszcze podgrzewając na patelni. Pysznie smakują ciepłe!

11 komentarzy:

  1. rozumiem, że orzechów nie trzeba obierać ze skórki? wyglądają tak cudownie, że dziś mam zamiar je sobie zrobić. :)

    Pozdrawiam!

    www.oliwia-poznaje-swiat.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie tylko wyglądają super, ale i są mega zdrowe :) Warto!

    OdpowiedzUsuń
  3. Czy orzechy bedą suche i można je przechowywać w puszce?:)

    OdpowiedzUsuń