sobota, 25 stycznia 2014

Serowe kulki - cykl: IMPREZOWE PRZEKĄSKI

Szukając kulinarnych inspiracji na planowaną wizytę gości, natknęłam się na serową przekąskę. Nieskomplikowana a intrygująca biesiadników zastanawiających się, jakiż to smak może kryć się w tych niecodziennych "raffaello" ;)

Pomysł na serowe kulki znalazłam tutaj CLIK

Serowe kulki


Składniki:


  • 1 ser feta (w wersji light - chudy twaróg)
  • 1 duża łyżka serka śmietankowego (typu almette, np. ziołowy)
  • pieprz
  • ziarna sezamu
  • szczypiorek lub inna zieleninka
  • papryka słodka/ostra
Sery połączyć ze sobą, doprawić pieprzem, dokładnie wymieszać. Szczypior (u mnie rukola) drobno posiekać. Z serowej masy formować kulki, obtaczać część z nich w zielenince, część w ziarnach sezamu, pozostałe w papryce. Odstawić na kilka chwili do lodówki. Można podawać z półmisku z wbitymi wykałaczkami.


Niskokaloryczny styczeń

3 komentarze:

  1. Wspaniały pomysł na pyszną i szybką przystawkę :)

    Młoda mama gotuje...

    OdpowiedzUsuń