poniedziałek, 17 lutego 2014

Rozrywkowy kurczak - czyli pierś z kurczaka z mozzarellą i granatem

Serii z granatem ciąg dalszy - dziś propozycja na ciepło:

Rozrywkowy kurczak -  czyli pierś z kurczaka z mozzarellą i granatem



Składniki:



  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • 125 gram mozzarelli
  • 1/2 granatu
  • zioła prowansalskie
  • przyprawy (sól, pieprz, curry)
  • 4 łyżki ketchupu pikantnego
  • 1/3 szklanki wody/bulionu
Mięso natrzeć przyprawami, posypać ziołami prowansalskimi, odstawić na min. 1 godzinę do lodówki. Po tym czasie przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać odrobiną wody lub bulionu, posmarować ketchupem, przykryć i wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na około 40 minut. Mozzarellę pokroić w plastry, granat wypestkować. Na gorące mięso wyłożyć ser i pestki i zapiekać razem około 3-5 minut.



2 komentarze: