wtorek, 20 stycznia 2015

Deser bezowo-śmietanowy z owocami

Miały być bezy. Zawsze z entuzjazmem są witane na stole:) Ale że  część pokruszyła się podczas odrywania ich od blachy (przypuszczalnie to efekt przyspieszonego procesu pieczenia, bądź niewystarczająco natłuszczonej blachy, bo używany zazwyczaj papier do pieczenia niespodziewanie wyszedł) skończyło się na deserze. Ponieważ okazało się to nie tylko słodkim ale i efektownym zakończeniem, dzielę się tym wyjściem awaryjnym na blogu:)


Deser bezowo-śmietanowy z owocami

Składniki:


i receptura na bezy  gościły już u mnie i znajdziecie ją TUTAJ.
Co do wykonania, to po upieczone i wystudzone bezy podzielić na mniejsze kawałki, do pucharków władać warstwami - ubitą śmietanę - kawałki bez - ubitą śmietanę. Wierzch udekorować owocami -
u mnie pestki granatu i plastry kiwi. lekko kwaskowa nuta przełamała słodycz. Mniam:)


Karnawałowe Słodkości! Walentynkowe menu

6 komentarzy: