sobota, 31 stycznia 2015

Karmelizowane pomarańcze /pomarańczowy sos/

Pomysł na pyszny, pomarańczowy sos powstał z potrzeby chwili jako dodatek do amerykańskich pancakesów. Myslę, że równie doskonale sprawdzi się jako dodatek do tradycyjnych naleśników.



Składniki:



Pomarańcze obrać, podzielić na kawałki, pokroić w kostkę. W rondelku rozgrzać masło, dodać cukier, a po jego rozpuszczeniu miód i pomarańcze. Całość karmelizować razem na wolnym ogniu około 10-15 minut.

12 komentarzy:

  1. cudowny przepis, musimy wypróbować
    zapraszamy do nas
    blotodlazuchwalych.blogspot.com
    Amanda&Hubert

    OdpowiedzUsuń
  2. prada handbags
    vans sk8 hi
    [url=http://www.cheapjordans.com.co][b]cheap jordan shoes[/b][/url]
    [url=http://www.airjordan-uk.org.uk][b]air jordan uk[/b][/url]
    http://www.airforce1-nike.fr
    http://www.canadagooseuk.me.uk

    OdpowiedzUsuń