Koniecznie wypróbujcie!
Nachos z placków tortilli serwowane z czosnkowym dipem
Potrzebne będą:
- kilka placków tortilli (z jednego wychodzi 8 dużych kawałków)
- ok. 5-10 dag żółtego sera
- sól
- papryka mielona
- suszone zioła (u mnie bazylia)
- oliwa z oliwek
- mały jogurt
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka musztardy
Placki należy podzielić na kawałki jak pizzę, posmarować je delikatnie oliwą, oprószyć solą, papryką, ziołami. Następnie posypać startym, bądź pokrojonym na wąskie paski żółtym serem. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 10-15 minut.
Dip.
Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do jogurtu wraz z łyżeczką musztardy. Wymieszać.
Prosta i szybka przekąska :)
OdpowiedzUsuńmój dip jesbez musztardy - jogurt, czosnek dużo): chili mini, sól, świeża mięta - listki siekam + cytryna - minimum skórki i troche soku, i ewentualnie małaosolny ogórek - :)
OdpowiedzUsuńZnakomita przekąska do filmu
OdpowiedzUsuń