Na Jerzego natknęłam się przypadkiem. Zauroczył mnie na tyle, że bezzwłocznie zaprosiłam go do siebie...
Składniki:
- 1 gruszka
- 1 kiść winogron
- 7 szt truskawek
- 1 oliwka czarna
- 2 ziarenka gałki muszkatałowej
- ok. 40 wykałaczek
Owoce myjemy. Obieramy ze skórki ok. 1/3 gruszki zaczynając od ogonka, po wcześniejszym zaznaczeniu nożem dookoła gruszki terenu na pyszczek jeża. Wykałaczką robimy otwory na oczy, wkładamy w nie ziarenka ziela angielskiego (lub goździki). Ogonek po ewentualnym skróceniu ozdabiamy oliwką.
Owoce winogron przebijamy wykałaczką i umieszczamy je na nieobranej części gruszki, tworząc kolce na których będziemy umieszczać ładunek Jeżyka - świeże truskawki, lub inne owoce.
Brak komentarzy:
Publikowanie komentarza