wtorek, 19 lutego 2013

C - Spaghetti z tuńczykiem

Testowaliście już spaghetti z tuńczykiem? Jeśli nie, koniecznie musicie wybróbować!
Być może nie prezentuje się specjalnie efektownie, nie zawiera też w sobie zbytnio urozmaiconych składników, niemniej cieszy się uwielbieniem  moich domowników i pozytywnymi opiniami testujących przepis znajomych:)

 
Spaghetti z tuńczykiem



Składniki:

  • 1 opakowanie makaron spagetti            
  • 2 puszki tuńczyk kawałki w oleju,
  • 2 średnie marchewka,     
  • 2 ząbki czosnek,
  • 0,5 litra sok pomidorowy,
  • do smaku sól,
  • do smaku pieprz             
  • do smaku parmezan starty

Makaron spagetti gotujemy al dente w posolonej wodzie. W międzyczasie obieramy i ścieramy marchewkę na dużych oczkach tarki, rozgrzewamy patelnię, wlewamy olej z puszek tuńczyka i wrzucamy posiekany drobno czosnek, po chwili dodajemy startą marchewkę, którą dusimy na małym ogniu pod przykryciem do miękkości, podlewając sokiem pomidorowym. Dodajemy tuńczyka,całość mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z makaronem, posypujemy parmezanem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz