Tym razem powstrzymałam się od eksperymentów i wykonałam wszystko zgodnie z instrukcją, którą znalazłam na blogu: Co dziś jemy Mamo?
Grzyby marynowane z chili
Składniki:
- 1 ½ kg grzybów
- cebula
- łyżka soli
na zalewę:
- 1 szklanka octu 10%
- 3 szklanki wody
- 3 łyżeczki cukru
- 1 ½ łyżeczki soli
- cebula
- 3-4 papryczki chili (ja miałam wersję doniczkową, więc dałam ich kilka więcej)
- po kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu
- 3-4 liście laurowe
- garstka ziaren gorczycy
Oczyszczone i opłukane grzyby oraz obraną i pokrojoną w ćwiartki cebulę zalać około litrem wody. Wsypać sól, i gotować do miękkości przez 20-30 minut. Odcedzić, osączyć i wystudzić.
Przygotować zalewę:
Ostudzone grzyby przełożyć do wcześniej przygotowanych słoików, do każdego słoiczka włożyć połówkę chili. Wszystkie grzyby zalać gorącą zalewą z przyprawami, tak aby grzyby były zakryte. Szczelnie zakręcić i odwrócić do góry dnem na kilkanaście minut.
ciekawa perspektywa zdjęcia
OdpowiedzUsuń20160301 awei
OdpowiedzUsuńmichael kors
gucci outlet
michael kors
jordan 8s
louis vuitton borse
nike roshe run women
adidas gazelle
michael kors outlet online
michael kors
soccer jerseys
adidas superstars
burberry outlet
caoch outlet
louboutin pas cher
burberry outlet
louis vuitton bags
true religion outlet
true religion outlet
mulberry bags
gucci borse
nike uk
jordan 8
mcm outlet
michael kors outlet
nike blazer
kate spade outlet
nike air jordan
moncler jackets
ugg australia
nike outlet
cheap uggs
toms outlet
michael kors outlet
polo ralph lauren
canada goose uk
michael kors outlet
adidas originals
louis vuitton
coach factory outlet
toms shoes